Kreta, Grekland 2012-05-18--25

2012-05-17
Kristi Himmelsfärdsdag
Starten innan framkomsten till Kreta

I dag är jag ledig från jobbet, röd dag. Jag har tagit semester mellan den 18--25 maj för att åka till Kreta, Grekland med Gyula.

Vaknade vid 9-tiden. Upp och hoppa! Gyula sov.

Bryggde kaffe. Började packa resväskan och handbagaget.
Gick upp på vinden för att leta efter Gyulas necessär, som han saknade. Fann inte hans men två av mina. Hittade dessutom en kasse nagellack, som jag saknat. Slängde sopor.


Klockan 12 gick jag gick ned till RHI-kontoret (= Råckstahyresgästernas intresseförening där jag då är ledamot och sekreterare). Jag lämnade in kvitton för inköp av de s.k. "plockarna" (verktyg för att kunna plocka upp skräp från marken). Peter, ordföranden hade varit där och redan kl. 07.15 (anteckningar gjordes när man kom och gick till och från kontoret). I och med att han fann några kvitton på mitt inköp då, så hade han inte lagt de 298 kronorna till mig, som jag lagt ut. Jag gjorde en notering. Låste och gick därifrån.
-- Åkte sen till Q8-macken och tankade upp för 279 kr. Kollade oljan. Helt OK.
--- For sen till Vällingby centrum. Tog ut 1000 kr i bankomaten för att ge till Roberth på hans födelsedag den 22 maj.
--- På torgets marknad köpte jag ett par sommarbyxor till Gyula för 149 kr; XXXL - beigefärgade. Hittade en sommarkjol till mig för 149 kr. Det var längesen jag köpte något dylikt till mig själv.
--- Åkte till Ö&B på Jämtlandsgatan och köpte tre (3) burkar hårtoningsmedel (svart) plus schotch brite. Mötte Peter, RHI-ordföranden där. Han sa att "nu går jag och lägger pengarna till dig på kontoret".
--- Jag hade parkerat bilen utanför Clas Ohlson. Jag hade parkerat för 5 kr och hann tillbaka i tid.
--- Sen hem igen. Fortsatte med packande och fixande. Gyula med sitt och jag med mitt.
--- Packade ned lilla datorn och placerade den i Gyulas handbagage.
--- Solen skiner och det är 25 grader. Grönt och vackert ute, som bara den..
--- Vid 18-tiden gick jag till RHI-kontoret och hämtade pengarna.
--- Vid 22-tiden försökte jag sova en sväng. Gyula tittade på filmen "Änglar och demoner" ända fram till kl. 23.30. Jag vaknade ungefär vid kl. 23.35 och sen var jag klarvaken. Gyula hade gått och lagt sig. Klockan 02.00 vaknade Gyula. Och en halvtimme senare var vid nere vid bilen. Vi åkte till Roberth på S:t Eriksgatan som lovat att köra oss till Arlanda.
--- Jag sprang upp en sväng till Roberth när vi var framme. Gav honom en påse mat (jag hade rensat kylen hemma) plus födelsedagspresenten plus nycklarna till vår bostad i Råcksta. Om.... Plus anvisningar om vind och sådant både i Råcksta och den lägenheten vi sålt på Grenvägen 10 (där fanns saker kvar på vinden).
--- Roberth körde oss till Arlanda. Strax före skylten "till Arlanda" missa vi alla tre den för att vi kom att prata om Blekinge, där Carina har sommarställe.
Vi fick åka till Nova Park och vända där. Vi var dock framme i god tid och checkade in per automat. Roberth var med och kollade så att allt blev bra. Sen blev det puss och kram och hej då! Roberth skulle hämta oss på Arlanda den 25 maj, så han kunde låna Audin under tiden.

Efter incheckningen gick jag och handlade två flaskor Ramlösa och två hårda smörgåsar minus pant à 69 kr. Sen shoppade jag två Fanstino (rött vin) à 178 kr plus 1 sandwich à 69 kr. Otroliga priser! Hoppas det är billigare på Kreta. Gyula handlade en Fanstino till.
Planet skulle lyfta kl. 06.25 och vi boardade kl. 06.00 vid gate 16. Det gick smidigt.
Gyula och jag fick sitta vid nödutgången, plats 16B och 16C. Vi fick instruktioner hur vi skulle bete oss vid eventuell fara. "Är det OK", frågade sen flygvärdinnan. Vi nickade och svarade "ja". Planet avgick kl. 06.50. Sen somnade jag.
--- Vaknade av att drinkar kunde beställas. Gyula beställde en gin och tonic till mig och en vodka och cola till sig. Samt vin till maten. Hoppsan! Nu är det semester!
--- Klockan 8.30 beställde vi lunch på planet. Kalkon, ris, tomater, kål i dressing, kaffe, kaka (för salt för mig). Förbeställt à 140 kr per person.
--- Nu flyger vi ovan molnen. Klockan är 08.55. Vi ska vara framme i Chenia, Kreta kl. 10.35, enligt kaptenen. Just nu flyger vi över Budapest.
--- Klockan 09 tog jag fram boken "Illusionen om Gud" av Richard Dawkins, som jag köpt på Arlanda flygplats kl. 05.54; kunde jag avläsa på kvittot.

KRETA
--- Vi landade kl. 10.35 svensk tid och här på Kreta var då kl. 11.35. Vi checkade ut vårt bagage och kl. 12.15 for vi med buss nr 20 mot Jo An Beach. Solen skiner och det är vacker natur som möter oss. Det är ca 20 grader.
--- Kom till Jo An Beach kl. 13.45. Checkade in. Skrev in oss på registreringspapprena. Vi fick rum nr 208. Ingen hiss men bara 8 trappor att gå uppför till lägenheten. Trevligt rum. Två sängar, garderob, kyl, TV, spegel, skrivbord, altan med sittplats för två.

FORTSÄTTING FÖLJER.....
Det finns inga bilder i fotoalbumet än.

| Svar

Senaste kommentarer

21.12 | 09:12

Hej Renè!
Tack för din hälsning! Så roligt att du haft den målningsbilden på din dator under så många år. Det gläder mig!
Önskar dig EN GOD JUL!

20.12 | 14:54

Jeg har brugt en kopi af billedet som baggrund på min arbejdscomputer de sidste 7 år. Mange kursister har glædet sig over det smukke billede.
Tak for det!!

18.06 | 09:37

Hej Jan!

Tusen tack för din positiva kommentar. Roligt att du tycker om mina målningar. Och det var jätteroligt att träffa er igen, efter så många år. Kramar!

17.06 | 13:56

Hej Kerstin, har tittat på dina målningar och dom är underbara ! Kram från Jan